Prechod na navigáciu block menu Prechod na navigáciu Hlavné menu

Vstup do Polikliniky má nové schodiskoVytlačiť
 

Nové schodisko v pozadí bytovky

Detva, 12. jún 2018

Mesto Detva nechalo vybudovať nové dvojstranné schodisko, ktoré umožňuje výstup z parkoviska k hlavnému vchodu Polikliniky na ulici J. G. Tajovského.

Pôvodné schodisko k Poliklinike bolo po troch desaťročiach jeho používania a po dlhoročnom vplyve počasia v nevyhovujúcom technickom stave. Vzhľadom na súčasné technické normy bolo pôvodné schodisko taktiež strmé.

Nové schodisko, ako uviedli pracovníci Oddelenia správy majetku na Mestskom úrade v Detve, na rozdiel od pôvodného, je zastrešené oblúkovou strechou.

Strecha zamedzí tvorbe klzkých povrchov na schodisku v zimnom období. Nové nástupné plochy a podesty sú zo zámkovej dlažby, celé schodište je lemované zábradlím. Stavebné práce budú ukončené v polovici mesiaca jún. Realizoval ich víťaz verejného obstarávania, firma z Lučenca.

Na fotografii sú práce pred dokončením schodiska.

Text a foto: Zuzana Vrťová


 
 


Deutch version
English version
Úvodná stránka